Deep Democracy Level 1

Praktische methode om de wijsheid van de groep maximaal te benutten. Nieuwe kijk op besluitvorming en groepsdynamiek.  Inclusieve besluitvorming: benutten van diversiteit aan perspectieven. Afwijkende meningen horen. Co-creatie. Verbindend leiderschap.

Minimaal 14, maximaal 20 deelnemers.

Data & Inschrijven Prijs

Tijdens de tweedaagse Level 1 training leer je de grondbeginselen en een aantal facilitatie-vaardigheden om de Lewis methode van Deep Democracy in je eigen praktijk toe te passen. We maken gebruik van zowel de rationele als de emotionele aspecten van het besluitvormingsproces in een groep. Gedurende de dagen word je je bewuster van de impact van je eigen mate van neutraliteit op een groep. En van de rollen die je in een groep inneemt. Na deze training zul je een andere kijk hebben op conflicten in groepen en nieuwe praktische vaardigheden rijker zijn.

Inhoud Level 1: tools en technieken om complexe groepsdynamiek te begeleiden en tot gedragen besluiten te komen

  • Check-in  & Check-uit
  • Basisprincipes: ijsberg, haaien, autocratische besluitvorming en sabotagelijn gedrag.
  • Roltheorie: kijken naar de groep als geheel.
  • Stap 1-4 van de Lewis Methode van Deep Democracy: komen tot inclusieve besluiten. Alle afwijkende stemmen en perspectieven horen en meenemen in de uiteindelijke besluitvorming.
  • Gesprek op Voeten
  • Edge gedrag, rondcirkelen en weerbericht: wat te doen als een groep vastloopt
  • Meta-skills: de impact van je eigen mate van neutraliteit op een groep
  • Stap 5: het niet-gevoerde gesprek. Dit gesprek zul je ervaren en zullen we in L2 en L3 verder intrainen. 

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram
dd

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2021 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy