VERDIEPINGSWEEK DEEP DEMOCRACY GREECE

Griekenland 6 - 12 juni 2021

Minimaal 14, maximaal 20 deelnemers. Je hebt L4 afgerond.

Dagen: Totaal 4 dagen training. Zondag (6 juni) aankomst. Maandag en dinsdag (7 en 8 juni) Creating & Holding Space. Woensdag (9 juni) vrij. Donderdag en vrijdag (10 en 11 juni) verbreden en verdiepen kennis Deep Democracy en uitbreiden handelingsrepertoire. Zaterdag (12 juni) vertrek.

Prijs € 2.500,- per deelnemer, BTW-vrij. Inclusief accommodatie- en lokale vervoerskosten (1 persoonskamer, ontbijt, lunch en diner)
Taal Nederlands
Trainers Minka Jongkind en Frank Weijers
Data & Inschrijven
Griekeland L4 Training

En dat alles in een prachtige omgeving. Met zon, zee en heerlijk eten in telkens andere restaurants op de schilderachtigste plekjes.

Reken op intensief leren tijdens de trainingsuren. En we volgen het Griekse ritme met lange middagpauzes en goed tafelen. Met tijd om te zwemmen, even niks te doen, te wandelen.

Tijdens deze week zijn Frank Weijers en Minka Jongkind de trainers. Monika Diakoumakou-van Berckel is onze reisbegeleidster.

Voor Wie?

Griekeland L4 Training

Je bent goed opgeleid in Deep Democracy. Je hebt minimaal de levels 1-2-3-4 van Deep Democracy gedaan. Je gebruikt de tools regelmatig in je werk, en wellicht privé. En je bent toe aan verdere verbreding en verdieping van je repertoire, om je werk als trainer en facilitator met Deep Democracy nóg beter en met meer gemak en plezier te kunnen doen.

Globaal programma

Griekeland L4 Training

De eerste reisdag is altijd een zondag, waarbij we voor transfer zorgen van Athene naar Mavrovouni (260km).

Op maandag en dinsdag is de tweedaagse Creating & Holding Space. Woensdag is een rustdag met mogelijkheid tot een excursie in de omgeving. Op de donderdag en vrijdag richten we ons op het verbreden en verdiepen kennis Deep Democracy en uitbreiden handelingsrepertoire. We gaan over the edge en door het vuur.

Op de zaterdag reizen we vervolgens weer van Mavrovouni terug naar Athene, van waaruit ieder op eigen gelegenheid doorreist.

Creating & Holding Space (maandag & dinsdag)

Griekeland L4 Training

Je begeleidt een teamdag en je weet … er moeten onbesproken dingen op tafel komen… De tijd kruipt, de spanning is voelbaar… Hoe creëer je de juiste setting? Hoe luister je op alle niveaus en geef je daar woorden aan, neutraal én met compassie? Hoe maak je de overgang naar het tot dan toe niet-gevoerde gesprek? Hoe stuur je en volg je tegelijkertijd? Hoe begeleid je de groep door verandering en blijf je comfortabel in chaos? Kortom: Hoe creëer je de magische ruimte waarbinnen het team zich kan ontwikkelen?

In deze twee dagen leer je werken met energie in groepen. Gewoon praktisch: het maken van overgangen tussen verschillende onderdelen in een training of in een gesprek. Je verdiept je metaskills compassie, neutraliteit en superluisteren. Je maakt kennis met het begrip liminaliteit en wat dat betekent in organisaties, in groepen en in je eigen leven.

Buitengewoon magisch: het opzetten en ombuigen van energievelden. Volledig aanwezig zijn en luisteren vanuit verschillende kanalen. Je ontdekt de kracht van het werken met rituelen.

Meer informatie over Creating & Holding Space vind je hier.

Over the edge en door het vuur (donderdag & vrijdag)

Griekeland L4 Training

In twee dagen zullen we jouw kennis van en ervaring met Deep Democracy verder verbreden en verdiepen. Om als facilitator je handelingsrepertoire te vergroten om nog beter spanningen in groepen te kunnen begeleiden.

Lewis Deep Democracy kent een prachtig, effectief instrumentarium dat helpt om het potentieel van een groep zo goed mogelijk te benutten. Die tools nodigen uit tot het voeren goede gesprekken, het in verbinding aangaan van conflicten en het nemen van de beste besluiten: inclusief, met de wijsheid van meerderheid én minderheid.

Er is echter meer nodig om het vrijmoedig spreken en openhartig luisteren in een groep te laten plaatsvinden. Vrijmoedig spreken: je vrij voelen om te zeggen wat je wilt zeggen en als je je niet vrij genoeg voelt, de moed hebben om het tóch te doen. Openhartig luisteren: alles écht kunnen horen, ook al staat het loodrecht op jouw eigen normen en waarden, opvattingen en overtuigingen. Als mensen in een groep dat écht willen en kunnen zijn ze in staat om hun gezamenlijke potentieel voluit te gebruiken.

Tijdens deze twee dagen verbreed en verdiep je je kennis van Deep Democracy en breid je je handelingsrepertoire uit. Je leert hoe je het vrijmoedig spreken en openhartig luisteren nóg beter kunt bevorderen en hoe je de spanning kunt opzoeken om de veiligheid te helpen vergroten en daarmee de openheid te bevorderen, zodat de groep haar volle potentieel leert benutten.

We duiken daarbij ook in de vragen en casuïstiek die jullie meenemen. Zoals:

  • Hoe om te gaan met een (plotseling, heftig, oplaaiend) conflict tussen twee mensen in de groep?
  • Kissing over the edge… en als er iemand niet mee wil naar het niet-gevoerde gesprek?
  • Hoe om te gaan met conflicterende (onverzoenbare) verzoeken om veiligheidsprincipes in de aanloop naar het pijlen gooien?
  • Wat kun je doen als je je neutraliteit verliest en daarop wordt aangesproken vanuit de groep?
  • Hoe ga je om met sterke polarisatie en hoe zorg je daarbij dat de middengroep stem krijgt én gehoord kan worden?
  • Etc.

Daarom checken we ook alvast voorafgaande van de week hierop in, gebruik makend van een WhatsApp-groep waarin jullie je vragen en casuïstiek kwijt kunnen. Zodat wij daar in onze voorbedingen optimaal rekening mee kunnen houden.

Met al die nieuwe kennis en vaardigheden ontwikkel je je tot een nóg betere DD-facilitator, die vaardig én moedig genoeg is om vol compassie en met behoud van neutraliteit groepen te helpen om in een plezierig klimaat hun potentieel te benutten, juist ook als het spannend wordt.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram
dd

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2021 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy