CHULAH BERKOWITZ

Chulah Berkowitz is als catalyst communicator verbonden aan HumanDimensions. Een creative catalyst communicator helpt mensen (sneller) hun weg vinden naar HumanDimensions. Naar antwoorden op vragen. Naar de volgende stap in hun ontwikkeling. Door mensen te bereiken via social, maar ook via de pers. Door het beste uit HumanDimensions uit te lichten en haar verhalen te vertellen aan die mensen. Chulah werkt vanuit haar eigen organisatie Chulah Communiceert.

Antropologie

Als cultureel antropoloog gebruikt Chulah antropologisch kijken als instrument in communicatie. Wat dat betekent? Dat ze bedrijven ziet als culturen. Elk bedrijf heeft zijn eigen cultuur. Ik observeer en interpreteer: wat is de norm, wie bepaalt dat; waarom werken mensen bij dat bedrijf? Welke verhalen vertellen medewerkers? En hoe klinkt dit door in de boodschap? Welke boodschap stuurt het bedrijf uit en klopt dit wel met hoe medewerkers, ervaren, voelen, denken?

En wat maakt een mens tot een mens? Hoe komt het dat iemand als ‘echt’ overkomt? En een ander als fake? En wat is er nodig voor mensen om zich open stellen voor vernieuwing? Voor andersdenkenden? Voor afwijkende meningen?

Communicatie

Niets gaat meer over groepsprocessen dan communicatie. Voor communicatie begint een groep al bij twee. Ze kijkt naar dat wat mensen bindt en vertaalt dat naar een communicatie uiting: een blog, een social post, een persbericht en meer. Ze maak corporate stories waarin elke medewerker zich herkent. Dat maakt een verhaal waar. Echt. Een deep democratic corporate story.

Chulah is fan van Simon Sinek's Golden Circle en gelooft dat 'echte' communicatie vanuit het hart komt. Vanuit de why. Iedereen die bij een organisatie werkt heeft een 'why'. Een verhaal.

Mijn Why: ik hou van echt

“Ik hou van echt. Ik geloof in mensen. Ik geloof in de maskers af. In rituelen die groepen verbinden. Ik geloof in de waarheid van paradoxen. Dat niemand hetzelfde is en dat we toch bij elkaar horen. Dat uitersten tegelijk bestaan, wáár zijn, tegelijk beleefd worden. En alles daar tussenin. Ik geloof in de stilte tussen muziekmaten. In het ongehoorde ritme van een tekst, muziekstuk of van een sequence of events. Ik geloof in het ongeschreven. In de regels van communicatie die we allemaal kennen. Maar toch ook niet”.

Deep Democracy

Chulah is verliefd op Deep Democracy. Naast haar communicatiewerk is zij Deep Democracy practitioner. Zij past Deep Democracy toe in communicatie processen. Om groepen te helpen bij hun besluitvorming.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram
dd

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2021 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy