Frank Weijers

Frank Weijers (1957) is als Deep Democracy instructor en facilitator verbonden aan Human Dimensions. Daarnaast werkt hij vanuit zijn eigen bedrijf, Spelen met ruimte.

“Vanaf het allereerste moment dat ik hoorde over Deep Democracy sloeg de vonk over: als dit echt werkt, dan is het goud! Een denkwijze én praktische methode die zorgt dat we echt goede gesprekken kunnen voeren, waarin vrijmoedig wordt gesproken en openhartig wordt geluisterd, waardoor we conflicten aangaan in plaats van ze onder water te laten groeien en waarmee we de allerbeste besluiten kunnen nemen, inclusief, omdat de wijsheid van meerderheid én minderheid erin wordt meegenomen. Hier moest ik alles over leren! En dat is precies wat ik heb gedaan. Opgeleid en gesuperviseerd door Myrna Lewis, de grondlegger van de Lewis Method of Deep Democracy, ervaar ik dagelijks de enorme rijkdom van deze filosofie en aanpak.”

GEEFT ALLE LEVELS DEEP DEMOCRACY

Frank verzorgt Deep Democracy trainingen op alle levels (1-4), leidt andere instructors op en faciliteert bij conflicten en tal van vormen van teamontwikkeling.

“Ik vind het belangrijk dat er voor iedereen een plek is en dat echt alle stemmen gehoord kunnen worden. Dat we ontdekken dat harmonie niet de afwezigheid van conflict is, maar juist het goed ermee om kunnen gaan. Als we dat leren én het gaan doen, dan heb ik echt weer hoop op een betere wereld, waarin we diversiteit verwelkomen en omarmen in plaats van steeds heftiger te polariseren. Daar een bijdrage aan leveren, daar spring ik, iedere dag opnieuw, mijn bed voor uit.”

ZEER ERVAREN PROCESKUNDIGE

Als zeer ervaren proceskundige, tevens opgeleid in de interventiekunde, transactionele analyse (TA), systemisch werk en corporate antropologie, weet hij hoe belangrijk compassie in dit werk is. Met name in level 4 van Deep Democracy valt daar veel over te leren.

“Omgaan met anderen is misschien wel het moeilijkste dat er is. En dan in het bijzonder: omgaan met het ‘andere’ in de ander. Pas wanneer het je lukt om je bewust te worden van dat ‘andere’ in jezelf en als je daar voluit compassie mee te hebben, dan kun je ook werkelijk vanuit compassie met anderen omgaan.”

AUTEUR

Frank is schrijver van een groot aantal artikelen over de thema’s waar hij mee werkt: Deep Democracy, groepsdynamica, diversiteit en inclusie, (professionele) ruimte, vrijmoedig spreken & openhartig luisteren, inclusief leiderschap en de kracht van taal en cultuur in organisaties. Hij schreef de boeken Spelen met ruimte (2015), Ruimte - stop met onzin, doe wat de bedoeling is (2017) en NOW WE'RE TALKING (2019).

Over Ruimte:

“Het is fascinerend om te zien dat mensen, individueel, in organisaties en daarbinnen in teams, een deel van hun tijd en energie besteden aan zaken waarvan ze zeggen dat het ‘eigenlijk’ niet hun bedoeling is. Tegelijkertijd geven ze aan niet toe te komen aan dingen waarvan ze vinden dat het wel degelijk de bedoeling is dat ze ze doen. Ik heb een eenvoudig maar zeer krachtig instrument ontwikkeld dat mensen, individueel en in groepen (organisaties, teams), helpt om veel beter te gaan doen wat hun bedoeling is, op manieren die bij hen passen. Daardoor presteren ze niet alleen beter, maar werken ze ook veel plezieriger samen. Ze worden er simpelweg gelukkiger van.”

Over NOW WE'RE TALKING

Dit boekje gaat over de praktische toepassing van Deep Democracy. Wat doe je als facilitator? En wat zijn woorden en zinnen die daarbij werken? Vandaar de subtitel: Deep Democracy in actie. Het is bestemd voor iedereen die al iets van de basics van Deep Democracy weet, er in de praktijk mee wil werken én nog wat praktische handreikingen kan gebruiken. Derhalve is het een aanvulling op het boek Deep Democracy van Jitske Kramer, waar de methode en het onderliggende gedachtengoed uitgebreid en in heldere taal worden beschreven.

Frank is een veelgevraagd procesbegeleider, trainer en spreker rond de thema’s Deep Democracy, (professionele) ruimte, conflict en inclusie.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram
dd

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2021 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy